Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας,  συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, επισκέφθηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μολάων  την Τετάρτη,  14 Φεβρουαρίου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει.

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας  δόθηκε η δυνατότητα στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Μονεμβασίας,    να παρακολουθήσουν την αφήγηση «το μαγικό μολύβι της Μαλάλα» βασισμένη στο βιβλίο της  Μαλάλα Γιουσαφζάι από τις εκδόσεις Πατάκη.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να προβληματιστούν για ζητήματα προστασίας και διεκδίκησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων.
Να γνωρίσουν την αληθινή ιστορία ενός παιδιού που ζει σε μία διαφορετική κοινωνία και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Να μάθουν για τον τρόπο με τον οποίο η Μαλάλα Γιουσαφζάι αποφάσισε να αντισταθεί στις προκαταλήψεις και την αδικία παρά το μικρό της ηλικίας της αλλά και να ενεργοποιηθούν, να εκφραστούν και να προβάλουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους με αφορμή ένα μαγικό μολύβι!! Έπειτα δημιουργήσαμε με την τεχνική origami το δικό μας μαγικό μολύβι και επάνω γράψαμε μια ευχή για ένα καλύτερο κόσμο!!

Ακόμα, για να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με αρκετά παιδικά βιβλία παίξαμε παντομίμα! Κάθε παιδί επέλεγε ένα βιβλίο, από τον τίτλο του οποίου περιέγραφε μια λέξη στα υπόλοιπα. Έπειτα οι μαθητές και οι μαθήτριες διάβασαν με προθυμία ένα απόσπασμα από βιβλίο της επιλογής τους. Ήταν μια εποικοδομητική και πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους!

Επίσκεψη μαθητών της Α΄ και της Β΄ τάξης  του ΔΣ Μονεμβασίας