Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Μολάων,  συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς τους, επισκέφθηκαν τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Μολάων την Τετάρτη,  15 Νοεμβρίου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες της, την ιστοσελίδας και τον τρόπο αναζήτησης βιβλίων στον ηλεκτρονικό κατάλογο. Επίσης ενημερώθηκαν για τη διαδικασία δανεισμού των βιβλίων και τη χρήση του αναγνωστηρίου .

Έπειτα, επιλέγοντας αποσπάσματα από μια σειρά προτεινομένων βιβλίων, προσπάθησαν να τα εντάξουν στην κατηγορία που θεωρούσαν ότι ανήκουν, δηλαδή αν επρόκειτο για ποίημα, δοκίμιο, μυθιστόρημα…Ανάμεσα στα βιβλία που είχαν να επιλέξουν βρίσκονταν και τα πρωτότυπα των αρχαίων κειμένων που διδάσκονται στο Γυμνάσιο!

Επίσης , προωθώντας την άποψη «Μαθαίνω για τον τόπο μου, αγαπώ τον τόπο μου, μένω στον τόπο μου, δραστηριοποιούμαι για την πρόοδο του τόπου μου», συμμετείχαν στη δράση  «Μολάοι: η ιστορία του τόπου μου μέσα από παλιές φωτογραφίες» στο τέλος της οποίας συμπλήρωσαν το συνοδευτικό σταυρόλεξο.

Επίσκεψη της  Γ’ τάξης  του Γυμνασίου Μολάων