Όλοι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο με σπόρους τέχνης στις καρδιές μας”.

Η τέχνη είναι πηγαίος τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων του ανθρώπου, ένα δημιούργημα της φαντασίας και της βαθιάς παρατήρησης του κόσμου που μας περιβάλλει. Είναι ένα είδος γλώσσας, ένα όργανο επικοινωνίας που μιλά στην ψυχή και στο μυαλό ψυχαγωγεί, καλλιεργεί ιδέες και ανοίγει νέους δρόμους στη σκέψη και στον πολιτισμό. Ο ρόλος της τέχνης είναι να αφυπνίζει το πνεύμα, να γεννά προβληματισμούς, να οξύνει τη φαντασία, να καλλιεργεί αισθητικά και ηθικά, να εξανθρωπίζει, να ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες, να προσφέρει διεξόδους στον άνθρωπο και να παρεμβαίνει στην κοινωνία.

Η εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος έχει εγκαινιάσει τον κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τίτλο “Σημειωματάρια τέχνης”. Η Βιβλιοθήκη μας συμμετέχει στο Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών και προσκαλεί τα παιδιά να καλλιεργήσουν τα αισθητικά τους κριτήρια και να αναπτύξουν δεξιότητες και συναισθήματα, παίρνοντας μέρος στις δράσεις που θα υλοποιηθούν δημιουργώντας έτσι τα δικά τους Σημειωματάρια Τέχνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΜΟΛΑΩΝ

Πέμπτη 25 Μαΐου: Σημειωματάριο Γλυπτικής, Γιαννούλης Χαλεπάς. Σκοπός είναι να γνωρίσουν τα παιδιά την τέχνη της γλυπτικής, να γνωρίσουν τον Γιαννούλη Χαλεπά και να εκφραστούν δημιουργικά αξιοποιώντας την τεχνική του στο υλικό του πηλού. Διάρκεια 90 λεπτά, ώρα 18:00-19:30.

Τρίτη 30 Μαΐου: Σημειωματάριο Ζωγραφικής 1 , Σόνια Ντελονέ. Σκοπός Να κατανοήσουν τα παιδιά την τεχνική της Σόνιας Ντελονέ με αφορμή ένα βιβλίο και να εκφραστούν εικαστικά αξιοποιώντας την τεχνική της. Διάρκεια 90 λεπτά, ώρα 18:00-19:30.

Πέμπτη 1 Ιουνίου: Σημειωματάριο Αρχιτεκτονικής, Λε Κορμπιζιέ Σκοπός είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την επιστήμη της αρχιτεκτονικής μέσα από έναν παγκόσμιας φήμης αρχιτέκτονα, να γνωρίσουν υλικά και τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή κτιρίων και να δημιουργήσουν μια μακέτα με απλά υλικά. Διάρκεια 90 λεπτά, ώρα 18:00-19:30.

Τρίτη 6 Ιουνίου: Σημειωματάριο Θεάτρου, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Σκοπός είναι να κατανοήσουν τα παιδιά το έργο τους συγγραφέα και να εξοικειωθούν με την τέχνη του Θεάτρου ανακαλύπτοντας την εκφραστικότητα τους και δραματοποιώντας αυτοσχέδιες δικές τους ιστορίες. Διάρκεια 90 λεπτά, ώρα 18:00-19:30.

Πέμπτη 8 Ιουνίου: Σημειωματάριο Ζωγραφικής 2, Φρίντα Κάλο. Σκοπός είναι να γνωρίσουν τα παιδιά το έργο και τη ζωή της Φρίντα Κάλο και να εκφραστούν εικαστικά με τη δημιουργία προσωπογραφίας ακολουθώντας την τεχνική της. Διάρκεια 90 λεπτά, ώρα 18:00-19:30.

Τρίτη 13 Ιουνίου: Σημειωματάριο Λογοτεχνίας, Φραντς Κάφκα. Σκοπός είναι να κατανοήσουν τα παιδιά την αξία της λογοτεχνίας με αφορμή ένα βιβλίο του Φραντς Κάφκα και να εκφραστούν δημιουργικά μέσω θεατρικού παιχνιδιού. Διάρκεια 90 λεπτά, ώρα 18:00-19:30.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στο τηλέφωνο 2732023080

Υπεύθυνη προγράμματος: Ιωάννα Μαρτσούκου, Οικονομολόγος ΠΕ80

Σημειωματάρια τέχνης ( κύκλος εκπαιδευτικών εργαστηρίων για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών)