Το μήνα που εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου ( 2 Απριλίου) επέλεξαν τα παιδιά της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης του Δημοτικό Σχολείου Νιάτων- Αγίου Δημητρίου για να επισκεφτούν τη Δημόσια Ρουμάνειο Βιβλιοθήκη Μολάων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μέσα από παιχνίδια γνώρισαν τον τρόπο με τον οποίο είναι ταξινομημένα τα βιβλία και επεξεργάστηκαν κάποια από αυτά. Επίσης συζήτησαν με αφορμή μια διδακτική ιστορία που διαβάσαμε.

Η φετινή αφίσα της παγκόσμιας γιορτής παιδικού βιβλίου ήρθε από την Ιαπωνία με μήνυμα “Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας! Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας”. Και καθώς οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω από τα σύννεφα, τα παιδιά με τα φτερά της φαντασίας ταξίδεψαν με χαρταετούς για να τις συναντήσουν. Παρουσιάστηκε ο ινδικός μύθος για τον Καπίλ, τον άνθρωπο που απέκτησε μάτια στα πόδια και έγινε σοφός. Επίσης παρουσιάστηκε η αληθινή ιστορία της Μαλάλα Γιουσαφζάι από το Πακιστάν, που στα δεκαεπτά της χρόνια της προσφέρθηκε Νόμπελ Ειρήνης για τη δράση της.

Τα παιδιά συμμετείχαν με τις μελωδικές φωνούλες τους στην αφήγηση παραμυθοτράγουδου.

Ως ενθύμιο κράτησαν ένα “μαγικό μολύβι” με τις μορφές της Μαλάλας και του Καπίλ.

Επίσκεψη των μαθητών του Δ.Σ. Νιάτων -Αγ. Δημητρίου ( τάξεις Α, Β΄, Γ΄)