“Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας! Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας”.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.  Σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκονόμοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.


Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Γιορτής Παιδικού Βιβλίου, επισκέφτηκαν τη Βιβλιοθήκη μας οι μαθητές και μαθήτριες των παρακάτω Σχολείων συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς τους:

Στις 3 Απριλίου το Νηπιαγωγείο Συκέας, το Νηπιαγωγείο Μεταμόρφωσης και το Νηπιαγωγείου Αγγελώνας

Στις 5 Απριλίου το 2ο Νηπιαγωγείο Μολάων,

Στις 10 Απριλίου το πρώτο τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Μολάων,

Στις 12 Απριλίου το δεύτερο τμήμα του 1ου Νηπιαγωγείου Μολάων.

Η φετινή αφίσα της παγκόσμιας γιορτής παιδικού βιβλίου ήρθε από την Ιαπωνία με μήνυμα “Διασχίστε τις θάλασσες με τα φτερά της φαντασίας! Οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω στα σύννεφα, λαχταρώντας ν’ ακούσουν το χαρούμενο χτύπημα της καρδιάς σας”. Και καθώς οι ιστορίες ταξιδεύουν πάνω από τα σύννεφα, τα παιδιά με τα φτερά της φαντασίας ταξίδεψαν με τους χαρταετούς τους για να τις συναντήσουν. Το παιχνίδι “πετάει- πετάει” ήταν η αφετηρία του ταξιδιού, με πρώτο σταθμό “το ασχημόπαπο”, που παρουσιάζει με αλληγορικό τρόπο τη ζωή του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Στην συνέχεια τα παιδιά αναζήτησαν μύθους του Αισώπου, διακόσμησαν τους χαρταετούς τους, και συμμετείχαν με τις μελωδικές φωνούλες τους στο παραμυθοτράγουδο.

Τα παιδιά σε μικρότερες ομάδες ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης και παρατήρησαν πώς είναι ταξινομημένα τα βιβλία. Με παιγνιώδη τρόπο ήρθαν σε επαφή με βιβλία της ηλικίας τους, τα ξεφύλλισαν και άκουσαν μια ιστορία.

Παγκόσμια Γιορτή Παιδικού Βιβλίου (επισκέψεις σχολείων)